About Me

My photo
JOHOR BAHRU, ISLAM, Malaysia
berasal dari JOHOR BAHRU, masih belajar lagi, berusia 20 tahun. seorang yang baik hati(kadang-kadang la),haa poyo kan. seorang yg pemalu, bila mula-mula kenal, tetapi hakikatnya TIDAK.hahaha. gemar ketawa, bila SUKA ketawa..bila DUKA pun boleh ketawa. btw terima kasih banyak-banyak kepada sesiapa yang mengunjungi blog aku ini.

Followers

Sunday, August 7, 2011

yang di idam kan.....dpt juga.!

Asalamualaikum........peambaca sekalian....
hola, sihat hari ni...???
sihat la hendaknye.....puasa ke tidok??? puasa la kan...
today.....RAMADHAN KE-7, lagi 23 hari nk raye....
wah..x suda2 ye aq menghitung hari. happy sngt tahun nie puasa..
this year dpt bersama-sama keluarga tercinta berpuasa.....last 2 year x dpt mcm nie.
next year pun x dpt mcm nie. alhamdulillah. FARIS akan gunekan time ini dgn sebaik-baiknye.!
yeahhhh.

today, nk kongsi kegembiraan ngan korg yg membacenye pun, kernaaaa???


makanan yg di idamkan, dh dpt weyh....
fuhhhh, gembiranye hati den....
apa tu???
tgok la apa ada di bawah nie....
mehmehmeh.......lihat.!


erkkkk?? whats that?
ini tepung yg baru je di uli oleh mak FARIS la.
nk buat ape??
tgok yg bawah ni plak.....



merah..putih..hijau..
tepung yg di uli tadi tu...dh siap jadi mcm dkt atas nie.
nk tahu sape yg gentel2 benda nie jadi kecik???

FARIS la mak jah uiiii.....
penat weyh, 2 jam gentel benda nie.
dgn penuh kesabaran di hati ku.....
*bulan puasa kan.
demi benda yg di idamkan......sanggup lah.!

tgok lagi dkt bwh nie...

taraarrrrr.!!! nie dyer dh siap masak pun.
thnx emak.....nie la BUBUR CACA...

org banjar panggil..banjar oke.
WADAI KIPENG.!! *bapa aq banjar taw.
korg ado?hahaahha.

dlm bubur nie ade....tepung yg aq gentel2 tu.
ade nangka. keladi.
weyhhh...sdp sngt.....
neyh yg aq nty2 kan.

nie dyer.....dh siap di hidangkan.
azannnnn je..tros makan bubur nie.
ALHAMDULILLAH. akhirnye ramadhan yg ke-7 nie dpt mkn la.
terima kasih sekali lagi mak.

korg sori, cara2 masak dyer aq x tahu la....mak aq yg masak.
aq tahu makan saje. hehehe.


p/s : alhamdulillah syukur....selamat berpuasa untuk esok harinye dan hari seterusnye.

9 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...