About Me

My photo
JOHOR BAHRU, ISLAM, Malaysia
berasal dari JOHOR BAHRU, masih belajar lagi, berusia 20 tahun. seorang yang baik hati(kadang-kadang la),haa poyo kan. seorang yg pemalu, bila mula-mula kenal, tetapi hakikatnya TIDAK.hahaha. gemar ketawa, bila SUKA ketawa..bila DUKA pun boleh ketawa. btw terima kasih banyak-banyak kepada sesiapa yang mengunjungi blog aku ini.

Followers

Tuesday, November 27, 2012

peristiwa 24112012 dalam kenangan


Assalamualaikum....
hai readers.! lama dah tak update blog ni.
mmg lamaaaaaaa sangat. busy kot.
last semester dgn final projek dan subjek2 yg killer.!

alhamdulillah, kini daku sudah MERDEKA! 
ehh jgn nk happy sangt, result blom kluar lagi. 
harap dapat result yg baik utk last sem ni. insyallah, AMIN..!
kejap je dah 3 tahun aku belajar dkt poli PD ni.
rasanya mcm baru je masuk sem 1...ehhhh.
kini tiba lah kami berpisah...sebelum tu.
-
-
-
-
-
sebelum kami berpisah..kami sempat berBBQ bersama.
best sangat malam yg lepas.
sbb malam tu last kita kumpul bersama. 
kini hanya tinggal kenangan yg pasti tak kan hilang dalam ingatan ini.
yang indah itu pertemuan, yang menyakitkan itu perpisahan....
pertemuan jadi kenangan, perpisahan jadi imbulan.

thnx to all my friends, lecturers...
korg mmg sporting gila... best dpt kenal, berkawan dgn korg.
kita dah mcm adik beradik.

di kesempatan ini juga..aku mohon maaf jika ada buat silap dgn korg semua.
sakit kan hati korg semua, halalkan jika ada terambil ke, terhutang apa2 dgn korg k.
friendship forever n ever.!
ada masa kita berjumpa lagi.
good luck dalam menjalani hari2 yg mendatang.
-
-
-
-

dekat bawah ni ada beberapa foto kenangan malam kelmarin.
harap gambar2 ini menjadi teman mengubat rindu kita semua.







cake perpisahan dan cake for shidi n wazir



amboi kemain bersuap - suapan.
omey omey.!!!







kegembiraan masing-masing, walaupun hati rasa sedih nak berpisah.
but... enjoy kot.







cik kman gaya ala-ala SUPERman.
hehehe.






terima kasih banyak-banyak ke semua crew-crew, cik kman, cik salleh, shidi, lan, nan, zack, wazir, nash, azah, kaza, arol, daus, aizat, nas yg ada malam tu. enjoy gila...best sangat.! korg mmg terbaik.! tak lupa juga dkt yin, zam, acid, amir, fadhil, izhar, nad, nana utk membe yang extand utk sem depan.! good luck utk korg. sedih juga sbb tak dpt nk konvo bersama korg, but aku sentiasa doa kan kejayaan korg. tq jadi kawan aku. kawan dunia dan akhirat.! amin .

Thursday, March 22, 2012

Pengembaraan di Lubuk Petai...!

Assalamualaikum, hai readers....
1 weeks tak update...
hari ni ada sedikit masa aku update la ye....

last week aku dan teman2 seperjuangan Poli PD telah membuat salah satu aktiviti hujung minggu
iaitu perkhemahan.
di mana? di Lubuk Petai, Rembau....
yeahhhh..... sangat seronok.
act ni kali ke-2 aku camping dkt sini.
mmg best tempat ni....
nak naik atas tu mengambil masa 20 minit rasanya...
fuhhhh.! penat mmg penat la kan...
penat tapi berbaloi....

-
-
-
-


ni 1st foto kita org sebelum mengembara ke dlm hutan tu.



sempat lagi msing2 posing ye nk menaikkan khemah.


huh.! yg ni..... juara2 perenang Dunia.! erkkkk....
berenang tempat cetek bole la jadi Juara...
hahahaha.

yg bawah ni huh....
perenang irama terbaik.!!!
erkkkk...silap.
perenang terbaik dari kami2 yg dkt atas ni ye....



haihhh.! mcm2 gelagat dorg ni....
tapi syokkk...
air nye sejuk wokkkk.!



AKTIVITI MALAM

berBBQ la...
nyum nyum nyum.!!!

mengipas ayam pun sempat posing ye...



HARI TERAKHIR

yeayyyy, ni muka yg suci lagi murni.!
*tak mandi lagi... tapi kami tetap wangi lagi ye.
hahaha....


breakfast pagi...NASI LEMAK oiiiiii.!


kaki POSING.!
nia antara gambar2 kenangan kami di LUBUK PETAI.









last.! yeayyy, kami selamat turun semula ke bawah....
before turun ni...dkt atas tu hujan sangat la lebat...
sampai semua khemah *banjir....
ayooooo...
dgn kene *gigit pacat lagi.
 tapi seronok....

terima kasih to uolssss...
cik Mutiman, Acid, Kaza, Asrul, Wan, NAs, Yin, Izhar, Amir, Daus, Awe.


tunjuk apa tu? tu huh atas tu tmpt yg kita org naik.

-semoga gambar-gambar ini kekal menjadi kenangan-


p/s : insyallah, ada rezeki dan umur yg panjang kita berkhemah beramai-ramai lagi. peace Yow....




Monday, March 12, 2012

sana sini UNGU.....

Assalamualaikum....
selamat tgh mlm, hey readers....
wah agak lama rasanya tak mengUPDATE blog.
dah berhabuk sana sini.! erkkk....
nampak tak malasnya sekarang..bukan malas tapi *busy 


kembali pada tajuk.! "Sana Sini Ungu" ?
ye....sabtu lepas 10/03/12
aku di jemput hadir ke 2 buah majlis perkahwinan.
wahhh, untong la...semua serba ungu.
kelassssss pengantin.! 


Pengantin pertama :
Ijam & Siti Aisyah



Pengantin kedua :
Muz dan Fasha


di kesempatan ini aku ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada
adik-adik pengantin yg masam2 manis Icha dan Amy sbb sudi jemput aku ke majlis perkahwinan 
akak-akak korg.
MAKANAN SODAP.! 

utk pengantin...Selamat Pengantin Baru  buat kedua-dua pasangan pengantin.
semoga berkekalan hingga ke anak, cucu, cicit dan dot dot dot....Amin.




yang ni bakal pengantin..! erkkk?
belum boleh lagi... 
kelasss, UNGU juga.
si wanita yang manis dibelakang itu  cik Siti Aminah
adik kepada pengantin Siti Aisyah.



p/s : bila aku nak kawen? erkkk.... kawen olok2 bole la dulu kot... hahaha.!

Saturday, December 31, 2011

welcome 2012

Asalamualaikum, 
selamat pagi....

Alhamdulillah, masih di panjangkan umur utk hari ini kita bernafas lagi
2011 telah pun berlalu dan sekarang dah masuk tahun baru 2012.
mcm tak percaya usia aku pun makin meningkat ke 12 tahun.
opssssss, 21 tahun la.
tua pada usia jekkkk.! 
.HAHAHA.




entry utk tahun baru nie biasa2 jek.
saje nak mengimbau kembali kenagan 2011.
bole mcm tu? layannnnn......

2011 mesti mcm2 kenangan korg, tak kiralah kenangan manis ke, panit ke, masin ke, masam ke.
mesti ada.! kan kan kan.
aku pun ada.

aku nak korg baca entry sebelum-sebelum nie
yang aku rasa paling best, paling tak percaya, paling kenangan sngt.!


entry pertama .....
rasa bersyukur sngt, sbb umur masih panjang dapat sambut befday pada 11/11/11
mungkin bukan aku sorg je, ramai juga yg sambut befday yang sama dgn aku.
suka sangat sbb tarikh yang cunnnnn kot. 


entry kedua .....
event yang lagi mcm tak percaya. aku mimpi ke atau mengigau?
ohh tidak rupanya. aku dpt jumpa dan berkenalan lebih dekat lagi dgn retis2 blogger nie.
biasanya aku baca blog dorg jek.! tak pernah terfikir langsung pun nk jumpa mereka2 nie.


entry ketiga .....
yang nie lagi lah best. siapa yang tak suka kenekan org masa befday.
anda pun mesti sukakan. entry yg ini bukan kenekan kawan-kawan ke eh.
PENSYARAH aku yek. mmg terbaik la. tak semua pensyarah bole jadi mcm pensyarah aku yang sorg nie.
seriusly, dyer ni jenis tak kisah sngt pun, baik hati dan dah mcm kawan2 jugak.
insyallah, ada umur yang panjang 2012 aku buat lagi. 


entry keempat .....
klik yang ini shoot untuk raya 2011
yang nie pun antara yang aku suka. sbb bila dh nampak lensa yang hebat nie
apa lagi posing la kerja aku. hahaaha. bole mcm tu?
terima kasih juga dkt kawan2 sbb ajak aku menjoin skali shoot raya nie.
mungkin tak la sehebat model2 di luar sana *wahhh kluzzzz kau . shoot nie adalah utk saje2 je.
utk kenangan bersama teman-teman jek. HEHE.


entry kelima .....
oke yang nie pulak, mmg best sbb aktiviti yang sngt aku suka
matematik pulak.!!*iLOVEu.
yang mcm tak percaya nie. mcm mana kumpulan aku bole jadi juara.
sampai pensyarah pun kata *saya tak jangka pun kumpulan awak bole juara.
kita org pun tak menjangka juga, sbb apa? sbb 12 kumpulan yang lain. tgok muka dorgkan
suma muka2 budak belajar, ginius. tapi, syukur Alhamdulillah, rezeki kumpulan aku menang.
semester 5 nie kalau ada utk maths engineering 4. wajib masuk nie. HAHAHA. 


ini lah antara 5 entry yang menarik dan kenangan bagi aku utk tahun 2011 nie.
dan semoga korg pun enjoy baca entry2 aku before2 nie.
kdg2 ada benda yang mengarut ke aku melalut bukan2 ke.
itu semua hanya guraun semata-mata.
insyallah, aku akan tros berkarya lagi *wah berkarya taw.!


p/s : bye 2011.......hai 2012.


Wednesday, December 28, 2011

lama campak laut, baru di sayangai


Asalamualaikum,
selamat petang....
hai, lama tak update nie....
nasib baik la jaringan internet nye tak lem...bab.!
HAHAHA

entry kali nie sikit jek yek.
yessssssss.! 
aku dah dapat kad matrik yang baru.
hati rasa gembira sekali.
yang lama aku dah campak laut Port Dickson.
HAHAHA. *KEJAMkan

act. kad matrik nie dh lama sngt rosak.
since sem 2 kot. baru sem 5 baru nak buat yg baru.
terasa diri ini mcm student sem 1.
*perasaan aku nie




#muka terpaksa aku kaburkan.
bahaya sangat.! tak hensem pun.
tak glamour. buruk sangat2.
HEHEHE


p/s : boleh berlagak dgn kawan2 yg lain. *aku ada kad matrik baru weyhhh.! HAHAHA.

Sunday, December 25, 2011

Lecturer, tepung, telur dan kek.

Asalamualaikum, selamat pagi
alhamdulillah hari nie dpt lagi mengupdate blog

entry utk hari ni mengenai aktiviti 18sx...huh?
*pelik... tak de lah
nie huh pada tanggal 20/12/2011
aku and the gangster, eh geng sudah
telah bersatu padu, membanting tulang dan apa yang penting? KERJASAMA.
menyambut hari kelahiran lecturer kami iaitu Encik Mutiman
-
-
-
-
-

lihat beberapa foto yang sempat di tangkap, dgn foto ini jelas kecerian kami dpt mengenakan lecturer kesayangan kami, yeayyyyy.......


kek yang aku buat..huh, mampu?
mmg tak la, beli sudah.....
.HAHAHA.




dan ini dyer lecturer yang kami nak menyambut kelahirannya 
dgn penuh kasih syg, puihhhhh.! HAHAHA





kek sudah dipotong, yok melantak yok.!
HAHAHA


aktiviti 18sx, opssssss.!
budak-budak kene tutup mata oke.
ni makan dia........



nampak tak apa tu dimukanya
habis muka glamourrrrr dyer kene krim kek.!







finally, ada juga terselit muka aku disitu ye.!
dgn kerjasama wonder petpet semua.
tepung dan telur telah pun kami sediakan utk tatapan lecturer kami.
best? bukan utk lecturer, dgn kte org skali kene.
TAK ADIL.!!! *siap semua muntah2, bau mmg tak bole belah kot.

dgn kesempatan ini (ewah, mcm nk bagi ucapan dpn org ye),
saya mewakili kuncu-kuncu GANGster yang lain
ingin mengucapkan selamat ulang tahun ke-28 pada encik,
terima kasih dh byk mencurahkan mcm2 ilmu pada kami,
semoga cepat kawen (tak sabar nk mkn nasi minyak),
dan minta maaf byk2 kerana telah buat aktiviti yang tak senonoh ini.

anda bagaimana? cetry buat dkt lecturer korg pulak.!
.HAHAHA.


p/s : tanda penghargaan kami utk Encik Mutiman, terima kasih.




Saturday, December 24, 2011

Arabian Wedding Reception - Aisha Jai'di dan Abdullah

Asalamualaikum
selamat petang readers.!
yes, Alhamdulillah dapat mengupdate blog.
sekian lama tak update kerana Jaringan Internet nye yang lem....bab.!

entry untuk hari ini, Arabian Wedding Reception
nie lah sambungan daripada entry Aisha Jai'di dan Suami Bernikah yang bulan lepas.
sekali lagi faris nak ucapkan Tahniah utk Aisha dan suami.
dah mendirikan rumah tetangga, eh rumahtangga lah.
semoga berbahagia ke anak, cucu, cicit dan dot dot dot..........

-
-
-
-

beberapa keping foto di selitkan disini menggambarkan kegembiraan pengantin dan kawan-kawan dapat makan FREE.!! HAHAHA.










terima kasih pada jurugambar yang banyak berjasa mengambil foto2 yang cantik
walaupun foto dia takde yang nak ambil. haha.










shaukat dan suami dan anak dalam perut tak terkeluar lagi.
HAHAHA.!




















foto di bawah nie
aku bersama peminat-peminat
wahhhh.! peminatkan. kau ada?




antara aktiviti yang menarik bila hadir ke majlis perkahwinan org arab nie
adalah adanya Tarian Sambra
macam mana?
macam foto di bawah nie la






pengantin lelaki juga turut menJOIN sekali,
mcm best je aku tgok dorg menari.!
nak try, tapi malu...kang ade plak minta sign.
ADA? hahaha. *mengarut dh aku.








last foto the SuperbKepoh dalam kelas zaman sekolah dulu-dulu
mengopohkan diri dalam foto.

jelaskan kemeriahan wedding reception ini. 
setiap gambar ada lagunya. wahhhh, mcm iklan YUNA pulak.!
*mampustaklayan.

terima kasih utk Aisha dan suami sudi jemput kami semua ke wedding aisha.


p/s : tunggu wedding reception aku pulak? aikkkk, lama lagi kot. hahaha.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...